• Και υπέβαλε την παραίτησή του ο Τουρισμού και   Γυμναστηρίων κ. Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την τελευταία καταλήστευση      του Μουσείου της Ολυμπίας. Πλην αυτή δεν έγινε δεκτή. Γιατί, αν υπήρχε   περίπτωση να γίνει, θα την είχε υποβάλλει;
  • Στο μεταξύ τα μουσεία καίγονται, πλημμυρίζουν,   ληστεύονται. Υποβαθμίζονται. Ούτε να ‘χαν μπει στην πόλη οι οχτροί… Πώς το      λέει ο Σεφέρης; «ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες, /καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες στο κλουβί του».
  • Εδώ που τα λέμε πάντως παραιτηθεί,      δεν παραιτηθεί, ανύπαρκτος είναι ο κ. Γερουλάνος. Για τον πολιτισμό      τουλάχιστον.
  • A propos,   Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα έχουμε      φέτος ή Θεός ‘σχωρέσ’ το κι αυτό; Μάρτης μήνας μπαίνει και δεν ακούγεται      τίποτε για το πρόγραμμα. Σιωπά το υπουργείο, σιωπά και ο κ. Λούκος. Για      την ακρίβεια δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα νέα για την χρηματοδότησή του και      πώς να γίνει πρόγραμμα χωρίς χρήματα; Όταν μάλιστα υπάρχουν χρεωστούμενα από      πέρυσι; Γιατί πληρώσαμε μεν τους ξένους, οι Έλληνες όμως έχουν μείνει εν   πολλοίς απλήρωτοι.  Μια λύση θα ήταν  να το αναλάβει μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία θεαμάτων. θα πουν   οι θιασώται των λύσεων του νεοφιλελευθερισμού με χαρά. έναντι    αδράς αμοιβής φυσικά!   Ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού δεν λέγεται αυτό; Πάντως ας μην   ελπίζουν στην Μπουμπουλίνας σε ιδιωτεία των ανθρώπων του πολιτισμού.   Γρηγορούν και οργανώνονται.

ΕΠΟΧΗ, 27.2.2012

Advertisements